
Tårtbotten recept 3 delar som alla älskar

Tårtbotten recept 3 delar är en bakningsteknik som verkligen förändrar allt. Den kallas "tre lika metoden" och är älskad av både nybörjare och erfarna bagare. Varför? Metoden är nästan magiskt enkel att komma ihåg. Du mäter tre lika stora glas: ett för ägg, ett för socker och ett för mjöl. Inget komplicerat. Inget som kan gå fel. Bara fantastiska tårtbottnar varje gång.
Så fungerar tre lika metoden
Principen bakom metoden är själva genialiteten. Du använder samma volym ägg, socker och mjöl. Det är allt. För en 24 cm springform behöver du cirka 5 ägg, motsvarande mängd socker och en blandning av vetemjöl och potatismjöl. Lägg till 2,5 tesked bakpulver och samma mängd vaniljsocker. Metodens styrka ligger i att den är omöjlig att glömma tre glas, tre ingredienser, perfekt.
Baka din första tårtbotten steg för steg
Värm ugnen till 175°C innan du börjar. Smörj springformen och täck med bakplåtspapper. Ställ dina tre glas bredvid varandra: ägg i det första, socker i det andra, mjölblandningen i det tredje.
Vispa ägg och socker tills det blir ljust och luftigt. Det tar ungefär 3-4 minuter (eller längre om du inte har en mixer, då blir det armarbete). Vänd försiktigt ned mjölblandningen. Var noga här - blanda bara tills allt är kombinerat, inte mer. Häll smeten i formen och grädda i ungens nedre del i ungefär 40 minuter. Kakan är klar när en sticka kommer ut nästan torr.
Tips som gör skillnad
Använd rumsvarma ingredienser. Kalda ägg och socker blir svårare att vispa till rätt konsistens. Det gör verkligen skillnad. Grädda omedelbar efter att du har blandat - potatismjölet ramlar annars till botten och gör kakan ojämn. Använd rätt äggstorlek också. Stora ägg är standard, men om du tar medium ägg behöver du ett extra.
Det vackra med tårtbotten recept 3 delar är att den är helt anpassningsbar. Samma grundteknik fungerar för olika formstorlekar och helt enkelt olika tårtor. Du kan fylla den med frukt, mousse eller grädde. Möjligheterna är nästan oändliga (och det är det bästa delen). En gång du behärskar denna metod blir all tårtbak enklare och mycket roligare.


