Jennies enkla recept på stekt kyckling
jennie walldénkyckling receptasiatisk mat

Jennies enkla recept på stekt kyckling

Emma Lindström
Emma Lindström
19 november 2025

Jennie Walldén är en av Sveriges mest älskade kockar när det gäller asiatisk mat. Hennes jennie walldén recept kyckling hämtar smak från Asien men använder ingredienser som finns i vanliga svenska mataffärer.Vi visar dig hur du lagar hennes populäraste rätter hemma utan att det blir krångligt.

Varför kyckling är perfekt för vardagsmat

Kyckling är det protein som flest väljer när de lagar mat hemma. Rätten går fort att tillaga och passar till nästan allt. Jennie använder ofta kycklinglårfilé för att det blir extra saftigt och smakfullt. Det tar bara 30 till 60 minuter från köket till bordet du behöver inte mycket erfarenhet för att lyckas.

De asiatiska smakerna som gör recepten speciella

Jennie blandar soja, ingefära, vitlök och chili för att få rätt smak (hon är ganska noga med balansen). Hon använder också sesamolja för att ge maten en djupare karaktär. Dessa ingredienser hittar du lätt i vanliga mataffärer nästan överallt. Tillsammans skapar de en balans mellan salt, sött och varmt som får maten att smaka helt enkelt underbar.

Praktiska tips för bästa resultat

Marinera kycklingen i minst 15 minuter före tillagning. Det gör att smakerna tränger djupare in i köttet. Stek grönsaker som paprika och salladslök på hög värme så de får en fin färg utan att bli för mjuka. Servera tillsammans med jasminris eller nudlar för en komplett måltid som imponerar på familjen.

Hur du anpassar recepten efter dina behov

Recepten från Jennie är enkla att ändra efter vad du tycker. Byt vanlig soja mot glutenfri om du behöver det. Lägg till fler grönsaker om du vill göra rätten nyttigare. Du kan också justera mängden chili beroende på hur stark du gillar maten. Börja försiktigt och smaka på vägen så blir det rätt.

Vad du behöver i hemmaköket

Du behöver inte dyr utrustning för att lyckas. En bra panna, en kniv och en skärbräda räcker långt. Marinera kycklingen i en skål eller plastpåse. Rätten är praktisk att tillaga på vilken spis som helst, och mycket av hennes recept går att förbereda redan dagen innan.

Dela: